Cartofi frantuzesti

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2010 | 12879 vizualizari

 

Este o mancare delicioasa si usor de preparat.Cred ca toti o cunoasteti , aceasta este reteta care o fac cel mai des si este f consistenta, ii mancam mereu doar cu salata.

 

INGREDIENTE

  •  700 grame de cartofi pentru fiert , eu folosesc cel mai adesea cartofii rosii sau cumpar sortiment special pentru fiert si facut la cuptor,
  • 5 oua fierte tari,
  • 150 grame de cascaval ras,
  • 100 ml smantana ,
  • unt cat pentru uns vasul de pus la cuptor,
  • sare,
  • piper,
  •  o lingurita delikat de legume,
  • 2 felii de cascaval taiate subtire,
  •  2 felii de jambon crud uscat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

 Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute.

   Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii  subtiri cele 2 feliii de jambon crud.

    Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt asezam cate un strat de rondele de cartofi, un strat de oua taiate tot rondele, un strat de cascaval ras, condimentam dupa fiecare strat si dupa acest procedeu punem toti cartofii si ouale. Deasupra asezam un strat subtire de cascaval ras, condimentam bine, punem smantana,  adaugam cele doua felii de casval ( pentru a face o crusta aurie de cascaval) si punem feliutele de jambon.

  Dam la cuptorul incins in prealabil la 210 grade timp de 30-45 de minute in functie de cuptor, asezand vasul la jumatatea cuptorului. Sut gata atunci cand au sus o crusta aurie si cascavalul e complet topit . Se servesc calzi, eu i-am acompaniat de o salata asortata.Pentru a avea un aspect mai frumos am asezat salata in farfurie cu inelul de inox pentru decor si am decorat cu trei fire de ciboulette, un soriment de ceapa subtire de la care se folosesc numai cozile. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

05.02.2010, 14:02

Multumesc, Liana sunt si printre preferatii mei

danakarin 1

28.01.2012, 01:14

nu ma satur niciodata de cartofi frantzuzesti ! Salata de langa e teribil de apetisanta !!

Aurelia 07_07 1

24.12.2019, 23:20

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
OUA UMPLUTE 2